



Part C IDEA Fiscal Forum 2025 Foundations and Fundamentals for the Future

Draft Agenda May 13–15, 2025

Hosted by CIFR, the **IDEA Fiscal Forum (IFF)** provides opportunities for Part C coordinators, state directors of special education, and state IDEA fiscal specialists to build knowledge and capacity by connecting and sharing with peers on critical IDEA fiscal issues.

Tuesday, May 13, 9:00 a.m.-5:00 p.m.

Time	Activity
9:00 a.m. (180 min.)	Concurrent Breakout Sessions 1
	1A: Part C Fiscal Requirements
	1B: Navigating Maintenance of Effort
12:00 p.m.	Break
(30 min.)	
12:30 p.m.	Opening Plenary
(90 min.)	Lunch is provided.
2:00 p.m.	Break
(15 min.)	
2:15 p.m.	Concurrent Breakout Sessions 2
(90 min.)	2A: Fiscal Requirements and Monitoring
	2B: Fiscal Data
	2C: Organizing Fiscal Requirements and Resources
3:45 p.m.	Break
(15 min.)	
4:00 p.m.	Networking
(60 min.)	

Wednesday, May 14, 8:30 a.m.-5:00 p.m.

Time (ET)	Activity
8:30 a.m.	Concurrent Breakout Sessions 3
(90 min.)	3A: Fiscal Requirements/Fiscal 101
	3B: Subgranting
	3C: Internal Controls
10:00 a.m.	Break
(30 min.)	
10:30 a.m. (90 min.)	Concurrent Breakout Sessions 4
	4A: Indirect Costs/Cost Allocation Plans
	4B: Maintenance of Effort
	4C: Interagency Coordinating Council Collaboration
12:00 p.m. (120 min.)	Break
	Lunch is on your own.
2:00 p.m. (90 min.)	Concurrent Breakout Sessions 5
	5A: Use of Funds
	5B: Fiscal Requirements: State to Local
	5C: Lead Agency Changes
3:30 p.m.	Break
(15 min.)	
3:45 p.m.	Networking Social Hour
(75 min.)	

Thursday, May 15, 8:30 a.m.-12:00 p.m.

Time	Activity
8:30 a.m.	Concurrent Breakout Sessions 6
(120 min.)	6A: Fiscal Collaboration
	6B: Fiscal Monitoring Systems
	6C: IFF CIFR Study Hall

Part C IFF 2025 Draft Agenda

Time	Activity
10:30 a.m.	Break and Hotel Checkout
(30 min.)	
11:00 a.m.	Closing Plenary
(60 min.)	
12:00 p.m.	Adjournment
	Boxed lunch to go is provided.